Iedereen heeft die vraag natuurlijk:

Iedereen heeft die vraag natuurlijk: Waarom? Waarom is er lijden? Waar is het allemaal voor? Wat moeten we doen? Wie zit er achter ons bestaan? De ‘W’ vraag. Je kunt het makkelijke antwoord ‘niets en nergens voor’ geven. Je trekt je schouders op en maakt er het beste van. Maar God heeft toch echt een plan. Dat is heel simpel: God herstelt. Hij is constant aan het zoeken naar kansen om dat te doen. Dat is dan weer wel ingewikkeld want: waarom? Dezelfde vraag. En waarom doet Hij dat niet gewoon en: waarom is er iets te herstellen? Wat is er kapot dan? Gebrokenheid is in de wereld gekomen. Het is bijna niet voor te stellen hoe het er zonder uit zou zien. Een beetje naïef zou de wereld dan zijn. En er is dan altijd wel weer een boze wolf. Het verschil met naïef en hersteld is wijsheid. Er zitten dieptes aan het leven die je niet op een andere manier dan lijden kan vinden. Vooral als er herstel in je leven is gekomen. Daarin maakt God zich bekend. Dat is wijsheid, het kennen van God. Troostende kusjes van mama op je zere knie. Je denkt niet aan het waarom, je laat je troosten want je wilt van je pijn af. Natuurlijk helpen kusjes daar niet tegen maar het lijkt wel zo. Troost werkt verbindend en dat is waar het om gaat. Verbonden zijn. Dat herstelt. Dat is kostbaar. God de trooster. Wonderlijk. Het ´W´ antwoord.